محصولات اسمگ

کتری برقی اسمگ

همزن کاسه دار اسمگ

گوشت کوب برقی اسمگ

آسیاب قهوه اسمگ

اسپرسو

میخوایم برای اینکه با اسپرسو و اسپرسوساز بیشتر آشنا بشیم، ابتدا یک توضیح مختصر و مفید راجع بهشون ارائه بدیم، سپس مطالب بیشتر و واضح تر رو توی ادامه ی توضیحمون بیان می‌کنیم تا همه چیز رو راجع به این خوشمزه ی دوست داشتنی و دستگاه سازنده‌اش، بدونیم😍

در ابتدا میخوایم ببینیم اسپرسو چیه و اصلا چجوری تهیه میشه..؟

کلا قهوه به خاطر داشتن کافئین زیاد، باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی میشه و در نتیجه باعث بالا رفتن هوش و دقت فرد میشه و فرد با میل کردن یک فنجون قهوه، حس شادابی بهش دست میده.

قهوه انواع مختلفی داره که هم از طریق دونه های قهوه و هم از طریق پودر قهوه ساخته میشه.

قهوه ی اسپرسو(Espresso) هم یک نوع قهوه هستش که غلیظه و اوایل قرن بیستم توی کشور ایتالیا، شهر میلان اختراع شد. این نوع قهوه به خاطر بافت غلیظ و طعم بی نظیرش، به سرعت مورد توجه عده ی زیادی از طرفدارای قهوه قرار گرفت.

دستگاهی هم‌ به نام دستگاه اسپرسوساز وجود داره که این نوشیدنی گرم و دوست داشتنی رو به راحتی آماده میکنه و در اختیارتون قرار میده.

حالا ممکنه سوالی که برای خیلی ها پیش بیاد این باشه که اصلا تفاوت قهوه و اسپرسو چیه؟؟

خوب همونطور که خیلیاتون میدونید، قهوه ی ساده با خیساندن و دم کردن دونه های قهوه درست میشه و یه سری قهوه های فوری پودری هم هستند که فقط کافیه آب بهشون اضافه بشه تا آماده ی استفاده بشن یعنی فقط کافیه که آب به طور آهسته از بین دونه های قهوه عبور کنه تا بعد از مدت زمانی، قهوه آماده ی سرو بشه.

اما طرز آماده سازی قهوه ی اسپرسو به این صورته که آب داغ با فشار خیلی زیادی از بین دونه های قهوه ای که خیلی نرم تر نسبت به روش های سنتی آسیاب شده اند، عبور میکنه و این خوشمزه ی دوست داشتنی رو آماده ی سرو میکنه.

پس احتمالا باید متوجه شده باشید که فرق بین قهوه ی معمولی و قهوه ی اسپرسو فقط توی روش تهیه شونه که اونها رو از هم متمایز کرده نه نوع قهوه ی مورد استفاده که این نوع روش تهیه باعث شده توی طعم و مزه ی اسپرسو تاثیر زیادی بذاره و بافت غلیظ تری در انتهای کار داشته باشید.

خوبه که بدونید قهوه ی اسپرسو نسبت به قهوه هایی که دم میکنید عطر و بوی ملایم تری داره و طعمش هم نسبت به قهوه های معمولی ملایم تره و مزه ی میانه ای داره که با ذائقه ی افراد بیشماری سازگاره.

جالبه بدونید که اسپرسو خود، پایه ی بسیاری از قهوه هاست یعنی میشه گفت خود اسپرسو دارای یک خانواده ی خیلی بزرگه که انواع مختلفی داره..

پس اول بهتره بریم سراغ خانواده ی بزرگ قهوه ی اسپرسو و با مفهوم یک شات قهوه آشنا بشیم و در ادامه به دستگاه سازنده ی اسپرسو و کلا تاریخچه ی ساخت این دستگاه اشاره میکنیم..

در همین ابتدای کار بهتره که با مفهوم شات آشنا بشیم که اصلا یک شات قهوه چقدره؟؟
شات در اصل همون پیمانه هستش که یک شات اسپرسو به اندازه ی ۳۰ میلی لیتر قهوه هستش که از ۷ گرم پودر قهوه تشکیل و آماده شده.

در واقع قهوه ی اسپرسو به چند روش مختلف سرو میشه که بهشون میپردازیم:

سینگل اسپرسو یا یک شات اسپرسو:

همونجوری که از اسمش پیداست، سینگل اسپرسو همون یک شات از اسپرسو هستش که تحت عنوان سینگل اسپرسو در اختیارتون قرار میگیره.

دوبل یا اسپرسو دوپیو:

روش دوبل هم همونطور که از اسمش پیداست، سرو به صورت دو شات از قهوه ی اسپرسو هستش.

روش بعدی روش اسپرسو ریسترتو هستش:

این نوع روش شامل دو سوم شات از قهوه ی اسپرسو هستش.

اسپرسو لانگو

لانگو
 

توی این روش حجم آب داخل اسپرسو تقریبا ۳ برابر یک شات اسپرسو هستش به این معنی که مدت زمانی که آب از بین پودر قهوه عبور میکنه، افزایش پیدا میکنه در نتیجه حجم آب بیشتری مورد نیاز هستش.

اینم از روش های مختلف سرو قهوه ی اسپرسو که در واقع با دونستنشون راحت ت میتونین قهوه ی مورد نظرتون رو انتخاب کنید و سفارش بدید یا خودتون با استفاده وز دستگاه های اسپرسوساز، آماده اش کنید.

حالا وقتشه که بریم سراغ انواع قهوه هایی که پایه اساس همشون همین قهوه ی اسپرسو هستش که عبارتند از:

قهوه ی اسپرسو ماکیاتو

ماکیاتو
 

این نوع قهوه یک نوع قهوه بر پایه ی اسپرسو هستش که بخش عمده اش رو Espresso تشکیل میده به همراه میزان کمی از شیر بخور داده شده و فوم شیر که طعم قوی تری رو به قهوه میده. بعضیا این نوع قهوه رو با کمی خامه هم سرو میکنند.

قهوه ی اسپرسو کوبانو cubano

کوبانو
 

این قهوه از دو تا شات اسپرسوی کوتاه تشکیل شده به این منظور که این دو تا شات از Espresso کمتر از زمان معمولی یعنی ۱۸ ثانیه تا ۲۲ ثانیه، عصاره گیری شده که به این ترتیب در انتهای کار یک شات قهوه ی غلیظ و با عطر و طعم قوی خواهید داشت.

قهوه ی لاته ماکیاتو:

این نوع قهوه بر خلاف قهوه ی ماکیاتو، بخش عمده اش رو شیر بخار زده تشکیل میده ولی نسبت بین شیر و قهوه اش مثل همون کافه لاته هستش که توی لیوان های بلند سرو میشه تا لایه های شیر و فوم شیر و اسپرسو به صورت واضح دیده بشه.

کافه لاته

لاته
 

توی این نوع قهوه ی اسپرسو که به کافه لاته معروفه و طرفدارای زیادی هم داره، بخش عمده اش رو شیر بخار زده تشکیل داده و فقط مقدار کمی فوم شیر داره.

کاپوچینو

کاپوچینو
 

این نوشیدنی ایتالیایی، به نسبت یکسان از شیر بخار زده و فوم شیر و Espresso تشکیل شده که طرفدارای زیادی هم داره.

کافه موکا

طرز تهیه ی این نوع اسپرسو به این صورته که یک شات یا دو شات اسپرسو رو همراه با یک اونس سیروپ شکلات توی لیوان های بلند میریزن و روی قهوه رو با شیر بخار زده شده پر میکنند و برای تزئینش هم از خامه ی زده شده و خرده های شکلات استفاده میکنند که طعم دلنشینی رو بهتون خواهد داد.

امریکانو

آمریکانو
 

این نوع قهوه از یک شات قهوه ی اسپرسوی عصاره گیری شده تهیه میشه که روی قهوه ۱۸۰ میلی لیتر آب داغ اضافه میشه.

قهوه های دیگه ای هم مثل اسپرسو کن پانا، کافه بِرِو، رِد آی، بلک آی، دِد آی و.. وجود دارند که بر پایه ی قهوه ی Espresso هستند که ما به پرطرفدارترین هاش اشاره کردیم.

الان زمان خوبیه که بریم سراغ تاریخچه ی دستگاه سازنده ی اسپرسو یا همون دستگاه اسپرسوساز

از بین دستگاه های قهوه ساز، دستگاه های اسپرسوساز خیلی مورد توجه قرار گرفتند و نظر کاربران زیادی رو به خودشون جلب کردند.

انواع مختلفی از دستگاه های اسپرسوساز هستند که عبارت اند از:

اسپرسوسازهای برقی، روگازی، موکاپات ها و اسپرسوسازهای صنعتی که برای کافه ها مناسب هستند.

طریقه ی کار کردن این دستگاه به این صورته که آب داغ نزدیک به دمای جوش رو از بین قهوه ی تمپ شده، تحت فشار بالا، عبور میده و در نهایت قهوه ای غلیظ رو در اختیار مصرف کننده میزاره که به قهوه ی Espresso معروفه.

جالبه بدونید که اولین دستگاه اسپرسوساز رو فردی به نام آنجلو موریوندو در سال ۱۸۸۴ که در شهر تورین در شمال ایتالیا ساکن بود، اختراع کرد.
بعد از این اختراع، فردی به نام لوییجی بزرا با اضافه کردن بخش هایی به دستگاه، تحول عظیمی رو به صنعت اسپرسوسازی بخشید.
سپس آنجلو موریندو که مخترع این دستگاه بود با ایجاد تغییراتی این دستگاه رو شبیه به دستگاه های امروزی کرد.

توی سال ۱۹۰۵، آقای پاوونی، بنیان گذار و موسس کمپانی “LA PAVONI” ، حق ثبت اختراع این ماشین رو از بزرا خریداری کرد و از یک کارگاه کوچیکی که توی میلان داشت، شروع به تولید دستگاه های اسپرسوساز توی ابعاد صنعتی کرد.

بعد از اون دستگاه های اسپرسوساز دیگه ای طراحی و تولید شدند که امکان تولید کف و فوم شیر مثلا برای قهوه ی کاپوچینو و کافه لاته داشتند.

در آخر اینکه وجود این دستگاه های اسپرسوساز چه به صورت صنعتی برای کافه ها و چه به صورت خانگی، برای افرادی که دوستدار واقعی قهوه هستند، واجب و ضروریه و با یک شات قهوه ی اسپرسو به دلیل کافیین بالایی که داره، میتونید روز شادتری رو سپری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *